Bed & Breakfast Engelenhof

Bed and Breakfast Appartementen

Bel nu om te reserveren 06-41844490 of

stuur een e-mail naar info@engelenhof.comWandelen, fietsen en bezienswaardigheden

Wandelen:


Maasgouw


Stevensweert bevindt zich in de gemeente Maasgouw.

De gemeente Maasgouw beschikt over een wandelnetwerk uit van 150 kilometer dat aansluit op wandelroutes in omliggende gemeenten. Wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV Midden-Limburg. Een VVV kantoor is gevestigd in het Streekmuseum dat naast de kerk van Stevensweert ligt. Wij hebben enkele wandelroutes in en rondom Stevensweert - Ohé en Laak  voor u klaarliggen.

Op www.wandelgidszuidlimburg.com vindt u ook enkele mooie wandelroutes in en om Stevensweert.


Molenplas


Stevensweert maakt als wandelgebied deel uit van de Maasvallei. Een speciaal wandelgebied is de Molenplas.


De Molenplas is een bijzondere Maasplas in het Maasplassengebied. De plas is ontstaan uit de laatste traditionele grindwinning. Met dat verschil dat er vooraf is nagedacht over de inrichting van het gebied. Natuurmonumenten, provincie en gemeente hebben afspraken gemaakt over de inrichting en het beheer. Nu de inrichting is afgerond is het Stevolgebied ofwel de Molenplas voor het beheer ervan overgedragen aan Natuurmonumenten. De omgeving van de Molenplas is struingebied. Dit betekent dat je niet op de paden hoeft te blijven. Er loopt een uitgestippelde wandelroute rond de Molenplas, maar wandelen is overal toegestaan.


Water.Wandel.Wereld.

De wandeling om de Molenplas is één van de negen wandelingen van Water.Wandel.Wereld., het premium wandelparadijs in het grenspark Maas-Schwalm-Nette. Vanuit onze Bed & Breakfast kunt u met de auto elk van deze wandelgebieden bereiken in maximaal drie kwartier rijden.

Op https://www.wa-wa-we.eu/nl/index.html vindt u meer informatie over deze mooie wandelroutes.Maaspad


Op zondag 4 mei 2014 is het langeafstandswandelpad “Maaspad” officieel

geopend in Eijsden.

Via dit pad kun je in twintig etappes langs de Maas vanuit Eijsden

naar Rockanje aan de Noordzee lopen. Het Maaspad voert langs de mooiste plekjes langs de Maas. Het Maaspad doet ook Stevensweert aan.Fietsen:


Vanuit Stevensweert fietst u over het meest vlakke gedeelte van Limburg dus nog geen bergen of heuvels, maar veel rustige wegen en mooi aangelegde grensoverschrijdende fietspaden aangezien u hier door het smalste gedeelte van Nederland rijdt.

Diverse veerpontjes en bruggen brengen u over de Maas naar België.

Wij liggen aan de LF3 route (Arnhem - Maastricht). Maastricht bevindt zich op 40 kilometer van Engelenhof.


Bezienswaardigheden:


De volgende plaatsjes zijn vanuit Engelenhof gemakkelijk met de fiets te bereiken:

Maasbracht: Op een afstand van ongeveer drie kilometer vindt u in Maasbracht het sluizencomplex van de grootste binnenhaven van Nederland. In het centrum vindt u diverse winkels.

Echt: Op 5 km afstand bevindt zich het gezellige en uitgebreide winkelcentrum van Echt. Hier kunt u prettig winkelen en een hapje en drankje nuttigen.

Thorn: Het 'Witte Stadje' ligt op ongeveer 10 km afstand. Hier kunt u de oude abdijkerk bezoeken of een wandeling maken door de smalle straatjes met typische witte huizen. Volgens velen het mooiste dorpje van Midden Limburg, na Stevensweert natuurlijk.

Maaseik: Via het veerpontje over de Maas kunt u een bezoek brengen aan dit oude stadje met de historische markt. Maaseik staat bekend om zijn vele terrasjes en restaurants. Een bezoek zeker waard!

Iets verder gelegen vindt u de volgende plaatsen die zeker een bezoek waard zijn:

Roermond, shoppingstad van Limburg met zijn Designer Outlet Center en Retail park.
Sittard, met haar historische binnenstad.
Weert, Poort van Limburg, stad van traditie en cultuur, winkels en gezelligheid, van evenementen en cultuur.
Maastricht, een van de meest romantische steden van Limburg met haar gezellige Vrijthof, de vele terrasje, winkels en historische gebouwen.
Aken (Aachen) met haar beroemde Dom, vele winkels en historisch centrum.

Uniek natuurgebied Molenplas


Hompesche molen


Beleef de Maasplassen